Synes du nettet ble tregere etter oppdatering til iOS 8.1 ?

Om du synes det, så er er det ikke rart og du er ikke alene. Mange med iphone 5, iphone 5s og iphone 6 har opplevd problem med wifi etter oppgradering. Samme feil rammer også mange av de som har oppdatert sin Mac til Yosemite.  Men heldigvis finnes det en løsning.Feilen skyldes feil bruk av chipsettet for Wifi og gjør,enklet forklart, at enheten prøver bruke flere kanaler når den kommuniserer med router eller aksesspunkt. Dette gjør igjen at nettet føles tregt, faller bort og blir ustabilt. Jeg har selv en iphone 5s og har etter oppgaredering vært en del runder bort til min router og sjekket etter feil.

Det er ikke alle som er rammet og det er bl.annet avhengig av bruken av AirDrop. iOS 8.1.1 løser noe av problemene, men ikke alle. For de som har jailbreaket sin iphone så finnes derimot en løsning. I Cydia kan man finne tweaken WiFried (ModMyi repo) som løser problemene og gjør at Wifi igjen blir mer stabilt og hastigheten øker.

For de med Mac med Yosemite kan følgende gjøres:

Åpne terminal og skriv følgende kommando: sudo ifconfig awdl0 down
Har man behov for å bruke AirDrop (som da blir avslått ved overstående kommando) skrives i terminal: sudo ifconfig awdl0 up

Merk at det ikke er bokstaven o, men tallet 0 (null) som står i awdl0.

Ønskes mer info (mer teknisk om hva dette skyldes og hvordan løsningen fungerer), kan man lese på GitHub.

Nå blir det spennede og se hva Apple velger gjøre for å rette på dette.

 

Dette innlegget ble publisert i Apple og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.